Klubben

Historia

Det hela började 1979. På den tiden höll vi till i ett litet garage. Vi var fem hojintresserade ungdomar. Vi körde alla engelska järn på den tiden, utom Micke som höll på att renovera en storsida från 1935.
Han hade tjatat på en gubbe i ett par år om att få köpa den. När vi andra fick se hans nyförvärv ligga utspritt på gräsmattan och Micke berättade om hur den hade legat i en vattenfylld oljegrop i flera år, idiot-förklarade vi honom direkt.

Tankhalvorna såg ut som tésilar, och för dessa hojdelar hade han betalat 6000:-. Min fina BSA Golden flash -59:a kostade bara 4000:-. Vi påpekade för Micke att det var bara några månader kvar till åksäsongen började. Men han bara log.

eve_pe_chopperAnders "Evert" Evertsson och Peder Brännlund.

På den tiden tog man inte hänsyn till det sociala umgänget, utan byggde hoj dag som natt.
Så när vårsolen började lysa kunde Micke stolt visa upsin fint renoverade sidventilare.

Klubbens namn 'Mashed Kidneys'?

Enligt klubbstadgarna var det förbjudet med bakfjädring på hojarna så vi tyckte att den engelska maträtten"mashed kidneys" som betyder mosade njurar passade in på hur man kände sig i kroppen efter att ha åkt en hel dag. 1981 hade vi blivit fler medlemmar och garaget blev för litet. En av medlemmarna hade hört att gamla bryggeriet i skultuna hade en våning ledigt. Efter ett kort besök bestämdes det att här skulle klubben kunna fortsätta växa. Bottenvåningen hyrdes av en plåtslagare och översta våningen var i uruselt skick. Taket bestod av rostig plåt och både snö, vatten och fåglar hade fritt inträde. Klubben växte och även den dåliga övervåningen var lockande, trots det dåliga skicket. Efter ett takbyte och en nio meter lång bardisk kunde medlemmarna slappna av till bra musik och en god pilsner. När vi senare fick höra att plåtslagaren skulle sluta med sin verksamhet var vi inte sena med att köpa nedervåningen. Nu hade vi ett trevåningshus helt för oss själva. Mashed Kidneys MC hade bildats.

Bilden ovan visar Mashed kidneys medlemmarna Anders "Evert" Evertsson och Peder Brännlund med sina 30 tum stela gafflar och 50 graders rejk åkande. Hoj med fjärdring? Va´ska det vara bra för!

I 25 år, levde och frodades Mashed Kidneys MC i gamla bryggeriet. Otaliga och oräkneliga är minnena därifrån. Det skulle kunna skrivas en bok om allt som hänt där, fester, folket, skratten, hojbyggen, fikaträffar mm. Men allt roligt har som bekant ett slut.......

En vacker dag 2003 fick vi höra att våran hyresvärd skulle sälja bryggeriet. Från den dagen fanns en gnagande tanke i allas våra bakhuvuden. Hur ska det nu bli. Visst, vi tittade efter alla möjliga lösningar. Efter månader av letande, fick vi beskedet att den nya ägaren ville ha oss kvar i Bryggeriet, och att allt skulle fortsätta som vanligt. Vilken lättnad!

25 års jubileumet avlöpte på Bryggeriet och var en mycket lyckad fest med band, fakir, tattoo och mycke folk. Men under sommaren-hösten 2004 började problemen att hopa sig.
Nu kom indikationer på kraftiga hyresökningar , minskade utrymmen etc. Vi pratade och funderades kring våran framtid. Hur ska vi lösa detta på bästa sätt? Enda lösningen vi kunde se var en ny lokal. Under hösten 2004 fick vi efter ett antal bakslag och besvikelser äntligen napp.
Officiellt från november 2004 flyttar vi från bryggeriet till våra nya lokaler. Nu börjar ett nytt äventyr och många år av renovering, inredning och iordningställande av "Verket". Men vi har inte bråttom, vi har löst klubblokals problemet och ser nu med tillförsikt på en ljus och rolig framtid.

Since 1979